tredje gången gillt


Fredag, hur ljuvligt känns inte det. Speciellt då man inte har nåt skiftesarbete att fundera på. Saknar inte fredagsmyset på avd 8 men kan sakna övriga skift ibland. Det är nåt med jobbets sociala grej som jag uppskattar väldigt mycket och som jag kommer på mig själv med att sakna ibland. 
Lampan, min omtalade "tiiliskivi" lampa, hänger uppe och Ruth missade att hennes lampa saknades i rummet vid läggdags tack vare mörkret och läslampan. Annars skulle det nog blivit ramaskri. Nån gräns får det väl vara i vårt hushåll - man tar inte andras saker sådär bara! Vi ville ju testa att lampan funkade som den skulle igår kväll. Aja på Lundagård skulle vara på plats vid butiken idag så då ska jag kanske fara och köpa en snygg tygsladd. 

Sånt hos oss. Kan man förresten vara en hel dag hemma utan att öppna roskisskåpet? Imorse, när jag öppnade skåpdörren, sprang en livrädd mus över köksgolvet och katten lyste med sin frånvaro. Likadant hände igår kväll och igår på morgonen. Tre gånger alltså. Dessutom händer detta bara när jag öppnar dörren. Why? Hallucinerar jag? Mannen har gillrat fälla men dit lockas den inte. De är helt enkelt smartare än så. Vill inte ens tänka på vart den sprang iväg, den småtjocka musen. Under mitt täcke kanske. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggin lamppo! Sån´sku ja o vila ha! Egen tillverkning? // Maijo

maria sa...

Jep, skärm från ikea och tyg från Marimekko :-) Bara att stryka kanterna och limma fast!

Anonym sa...

Varifrån är kudden längst till höger? Söker liknande men hittar inte någonstans.:)

maria sa...

Ikea, "stockholm"!